Dunaparti Vendégházak

Szigetközi szálláslehetőség

Real time web analytics, Heat map tracking

Időjárás

Felhőkép

 

Hőtérkép

Dunaparti Vendégházak

Egészség megőrző program vendégeinknek

Az északi séta (nordic walking) a gyaloglás és a sífutás sajátos ötvözése. Erőteljes séta (két speciális bottal), amely átmozgatja az egész testet. Eredetileg sífutóknak fejlesztették ki – finn szakemberek – nyári edzésként.


Észak és Nyugat-Európában, az USA-ban már nagyon népszerű.
Minden korosztálynak ajánlják, egész évben űzhető, mozgástechnikája könnyen elsajátítható. Betegség megelőző, s egyben kímélő sport: az izmok kilencven százalékát mozgatja egyszerre, így húsz százalékkal több kalóriát éget el, mint a gyaloglás és kevesebbé terheli a térdet mint a futás. Erősíti a hátizmokat, csökkenti a feszültséget a nyak és vállizmokban. A séta alatti erőteljes karmozgás megemeli a pulzust, így zsírégető hatása is van. Rehabilitációs célokra is használhatják, pl.infarktust követő felépülésnél.
Többfajta síbot közül lehet választani. A döntésnél a magasságot kell figyelembe venni

Panziónk vendégeinek korlátozott számban tudunk botot kölcsönözni.

Ha valaki rákap a nordic walking izére, alig várja, hogy kitegye lábát a szabadba.
Mecsér környékén jó minőségi földutak nyújtanak lehetőséget a gyakorlásra.

A Kis-Duna az Öreg-Duna a Rábca töltése is remek terepnek ígérkezik.

Túra – ajánlatok, igény szerint vezetővel:

1. Mecsér,Dunaparti Panzió-Ady utca-Kossuth utca-Dózsa utca-Lickópuszta-Lickói híd-Rókalyukdülő-Mecsér-Dózsa utca

2. Mecsér,Dunaparti Panzió-Ady utca-Kossuth utca-Híd utca-Kisdunamajor-Zselykepuszta-Jánosmajor-Szavai csatorna-Öreg-Duna töltés-Ásványráró-Rákóczi tanya-Károly major-Mecsér, Híd utca

3. Mecsér, Dunaparti Panzió-Ady utca (balra)-legelő-mosoni Duna töltés-Szenyvíztisztító-Honvédpuszta-Bolgányi híd-Gyulamajor-Zsejkepuszta-Mecsér (híd)

4. Mecsér, Dunaparti Panzió-Ady utca-Kossuth utca-Dózsa utca-Felszabadulás út-Rigótanya-Saroltapuszta-Lébény-mosonszentmiklósi vasútállomás-Lébény-Mosonszentmiklós-Lébény-mosonszentmiklósi vasútállomás-Rigópuszta-Mecsér

5. Mecsér, Dunaparti Panzió-Dunasor-mecséri híd-Kisdunamajor-Gyulamajor-Dunaszeg-Mosoni-Duna töltésen vissza(jobbra)-Bolgányi híd-Gyulamajor-Zsejkepuszta-Mecsér (híd)

6. Lébényig autóval megyünk.Római katolikus templom parkolójától: Fő út-Tárnokréti út-Tárnokréti (Rábca-töltésen)-Győrsövényháza-Lébény-Autóval Mecsérre.

Sárkányrepülőről

rep 001 k

Cím:

9176 Mecsér, Ady E. u. 45.

 

Telefon:

+36 96 213-386
+36 20 949-5789

 

Email:

elérhetőség menüben

 

GPS koordináták:

47° 47' 45.25

17° 29' 13.231

config