Dunaparti Vendégházak

Szigetközi szálláslehetőség

Real time web analytics, Heat map tracking

Időjárás

Felhőkép

 

Hőtérkép

×

Figyelmeztetés

For the extension Akeeba Backup Core package version 7.2.2 is available, but it requires at least PHP version 7.1 while your system only has 5.4.16
For the extension Akeeba Backup Core package version 7.1.4 is available, but it requires at least PHP version 5.6 while your system only has 5.4.16

Programok

Kirándulás a Hanságba ( Egész napos kerékpártúra)

Útvonal: Mecsér – Lébény (6km) – Tárnokréti (19km) – Rábcakapi (21km) – Cakóháza (23km) – Markotabödöge (25km) – Fehértó ( 30 km) – Győrsövényháza (32km) – Lébény ( 38 km) – Mecsér ( 48 km).

Lébény: Nagyközség a Mosoni-síkság, Fertő-Hanság medence és a Rábaköz találkozási pontjánál. A hosszú római kor leghíresebb emléke Quadrata – Barátföld-puszta helyőrség erődje és temetője. A település története, elválaszthatatlanul összefonódik a Benedek-rendi apátsági templom történetével, mely valójában a legendák világába vész.(KővéVált bárányok). Említést érdemel a falumúzeum is.

Következő állomásunk Tárnokréti. Utunk az egykori Hansági-láprét területén vezet át, kivételes lehetőséget nyújtva egy ritka természeti környezet megismerésére. A falu 1785-ben épült késő barokk evangélikus templomát és a mellette álló szép imaházat tiszteljük meg érdeklődésünkkel.

Rábcakapi: A Tóköz(hansági maradványtavakra utal) egyik jellegzetes települése. A falu egy magasabb helyen alakult ki, ahová a gyakori áradások vize kevésbé jutott el. A mocsár pedig védelmet nyújtott. Evangélikus lakói a vallásüldözés elöl menekültek ide.

Cakóháza: Árpádkori falu, a megye egyik legkisebb települése a Tóköz és a Rábaköz találkozásánál. A korai évszázadokban a halászat, majd a nádvágás nyújtott megélhetést. A harangláb a Fő utcán található.

Markotabödöge: 1752-ben épült a barokk stílusú római katolikus templom. Korábban a helyén Árpád-kori kerek templom volt, körülötte temetkeztek. A főoltár szobrai 1750 körül készült szép alkotások. A temetőkereszt 1681-ből való és 1848-as honvédsírokat is láthatunk.

Fehértó: Első írásos említése 1368-ból való. Része a Fertő-Hansági Nemzeti Parknak. A láp-,és mocsárréteken orchidea, mocsári gólyahír és kosbor pompázik. Szigorúan védett terület, hiszen madárvilága egyedülálló. A nádasokban nagykócsag, bölömbika, vörösgém fészkel, réteken a bíbicek, cankók és godák nevelik kicsinyeiket. A költözőmadarak (200 madárfaj)
Fontos állomáshelye a tó. Látogatható: előzetes bejelentéssel szakvezetővel.
Jelentkezni lehet: Fülöp Tibor 06/60/311-703 telefonon.

Győrsövényháza: első okleveles említése „Svény” alakban 1252-ből ismeretes. A falu a Tóköz szélén fekszik a Rábca folyó partján, látnivaló: XVIII.századi r ómai katolikus templom, jezsuita rendház, Fricke kastély (ma iskola), Jópásztor szobor a falu közepén,temető-kápolna.

Utolsó szakasz: Lébény – Mecsér.

Sárkányrepülőről

rep 001 k

Cím:

9176 Mecsér, Ady E. u. 45.

 

Telefon:

+36 96 213-386
+36 20 949-5789

 

Email:

elérhetőség menüben

 

GPS koordináták:

47° 47' 45.25

17° 29' 13.231

config