Dunaparti Vendégházak

Szigetközi szálláslehetőség

Real time web analytics, Heat map tracking

Időjárás

Felhőkép

 

Hőtérkép

Dunaparti Vendégházak

Kirándulás a Hanságba ( Egész napos kerékpártúra)

Útvonal: Mecsér – Lébény (6km) – Tárnokréti (19km) – Rábcakapi (21km) – Cakóháza (23km) – Markotabödöge (25km) – Fehértó ( 30 km) – Győrsövényháza (32km) – Lébény ( 38 km) – Mecsér ( 48 km).

Lébény: Nagyközség a Mosoni-síkság, Fertő-Hanság medence és a Rábaköz találkozási pontjánál. A hosszú római kor leghíresebb emléke Quadrata – Barátföld-puszta helyőrség erődje és temetője. A település története, elválaszthatatlanul összefonódik a Benedek-rendi apátsági templom történetével, mely valójában a legendák világába vész.(KővéVált bárányok). Említést érdemel a falumúzeum is.

Következő állomásunk Tárnokréti. Utunk az egykori Hansági-láprét területén vezet át, kivételes lehetőséget nyújtva egy ritka természeti környezet megismerésére. A falu 1785-ben épült késő barokk evangélikus templomát és a mellette álló szép imaházat tiszteljük meg érdeklődésünkkel.

Rábcakapi: A Tóköz(hansági maradványtavakra utal) egyik jellegzetes települése. A falu egy magasabb helyen alakult ki, ahová a gyakori áradások vize kevésbé jutott el. A mocsár pedig védelmet nyújtott. Evangélikus lakói a vallásüldözés elöl menekültek ide.

Cakóháza: Árpádkori falu, a megye egyik legkisebb települése a Tóköz és a Rábaköz találkozásánál. A korai évszázadokban a halászat, majd a nádvágás nyújtott megélhetést. A harangláb a Fő utcán található.

Markotabödöge: 1752-ben épült a barokk stílusú római katolikus templom. Korábban a helyén Árpád-kori kerek templom volt, körülötte temetkeztek. A főoltár szobrai 1750 körül készült szép alkotások. A temetőkereszt 1681-ből való és 1848-as honvédsírokat is láthatunk.

Fehértó: Első írásos említése 1368-ból való. Része a Fertő-Hansági Nemzeti Parknak. A láp-,és mocsárréteken orchidea, mocsári gólyahír és kosbor pompázik. Szigorúan védett terület, hiszen madárvilága egyedülálló. A nádasokban nagykócsag, bölömbika, vörösgém fészkel, réteken a bíbicek, cankók és godák nevelik kicsinyeiket. A költözőmadarak (200 madárfaj)
Fontos állomáshelye a tó. Látogatható: előzetes bejelentéssel szakvezetővel.
Jelentkezni lehet: Fülöp Tibor 06/60/311-703 telefonon.

Győrsövényháza: első okleveles említése „Svény” alakban 1252-ből ismeretes. A falu a Tóköz szélén fekszik a Rábca folyó partján, látnivaló: XVIII.századi r ómai katolikus templom, jezsuita rendház, Fricke kastély (ma iskola), Jópásztor szobor a falu közepén,temető-kápolna.

Utolsó szakasz: Lébény – Mecsér.

Sárkányrepülőről

rep 001 k

Cím:

9176 Mecsér, Ady E. u. 45.

 

Telefon:

+36 96 213-386
+36 20 949-5789

 

Email:

elérhetőség menüben

 

GPS koordináták:

47° 47' 45.25

17° 29' 13.231

config